Gıda-İş'ten örgütlenme çağrısı

Gıda-İş

Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Aslan: İşçi sorunlarının kaynağı, örgütsüzlüktür”



Gıda-İş'ten örgütlenme çağrısı Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Aslan:
İşçi sorunlarının kaynağı, örgütsüzlüktür”





Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası, Bandırma'da basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ilk konuşmayı, Gıda-İş Sendikası Bölge Temsilcisi İzzet Kuvanlıklı yaptı. Kuvanlıklı, içinde bulunduğumuz dönemde emeğin daha fazla sömürülmesi için işçinin hakkını arayan sendikaların yok edilmeye çalışıldığını vurgularken, şunları söyledi:

Yaşadığımız süreçte işverenler ve AKP hükümetlerinin anlaştığı konu, ‘Sendika olmasın. Eğer olacaksa da emrimizden çıkmayan sendika olsun' anlayışıdır. Bugün, işyerlerinde işçiler, ağır çalışma koşulları altında kuralsız ve güvencesiz olarak çalışmakta, anayasal bir hak olan sendikalı olma ve çalışma hakları, işverenler tarafından baskı ve tehditlerle engellenmektedir. Yani, Uluslararası Çalışma Örgütü(İLO) sözleşmelerine, evrensel normlara, yasalar ve Anayasa'ya aykırı davranılarak, suç işlenmektedir. Bugün işyerlerinde işçiler düşük ücret, uzun çalışma süreleri, zamanında ödenmeyen, ya da eksik ödenen maaş ve fazla mesailer, denetimden uzak, eksik yatırılan sigorta primleri, işyerlerinde yapılan onur kırıcı, keyfi uygulamalarla karşı karşıya olup, yaşam savaşı vermektedirler. Her şeyden önce de çalışanların kendileri ve aileleriyle ilgili gelecek kaygıları her geçen gün daha ağırlaşmaktadır. Kuralsız ve güvencesiz çalışma koşullarından çıkışın tek bir yolu vardır: Sendikalı olmak. Sendikalı olmak demek, birlik olmak, güçlü olmak, etkili olmak demektir. Disk/Gıda İş Sendikası olarak bölgemizde, gıda iş kolunda çalışan tüm işçi kardeşlerimizi, sendikalarında örgütlenerek, birlik olmaya çağırıyoruz.”

Ardından konuşan Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri ve DİSK Başkanlar Kurulu Üyesi Seyit Aslan da, işçi sorunlarının her geçen gün arttığı bu dönemde işçilerin örgütlülüğün kaçınılmaz olduğunun altını çizerken, İşçi sorunlarının asıl kaynağı örgütsüz olmalarıdır. Türkiye'nin her yerinde örgütlenme atağı başlatıyoruz. Bandırma'da, binlerce işçi, çok ağır koşullarda, gıda sektöründe çalışıyor. Başta bu işçilerimiz olmak üzere tüm iş kollarındaki işçileri, sendikalarında üye olmaya çağırıyoruz” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı